Ανακαίνιση κατοικίας με το προγραμμα » Εξοικονόμηση Κατ Οικον «

Ανακαίνιση κατοικίας με το προγραμμα » Εξοικονόμηση Κατ Οικον «

Ανακαίνιση κατοικίας με το πρόγραμμα » Εξοικονόμηση Κατ Οίκον «

 Πράσινη ανακαίνιση κατοικίας

 Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»;

Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα για την πράσινη ανακαίνιση κατοικίας που παρέχει στους πολίτες  να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Ποιες κατοικίες επιδοτούνται;

Επιδοτούνται μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Να βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης χαμηλότερη των 2100 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
  2. Να έχουν καταταχθεί –βάσει του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης- σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της τέταρτης (Δ).  Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης χορηγείται από αρμόδιο μηχανικό ο οποίος μετράει το τι «καταναλώνει» το σπίτι και το κατατάσσει σε κατηγορία. Η διαδικασία είναι αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τις ηλεκτρικές συσκευές. Όσο περισσότερο καταναλώνει ένα, σπίτι, σε τόσο χαμηλότερη κατηγορία κατατάσσεται.
  3. Να υπάρχει οικοδομική άδεια ή άλλο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ότι το ακίνητο υφίσταται νόμιμα.

Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα, είχε τεθεί και κριτήριο παλαιότητας του ακινήτου (σ.σ η οικοδομική άδεια να έχει εκδοθεί πριν το 1989) κάτι όμως που απαλείφθηκε προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Προσοχή: Το πρόγραμμα επιδοτεί ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται ως κατοικίες (κύριες ή δευτερεύουσες)

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση εσωτερικών χώρων από το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή μέχρι και την τοποθέτηση. Ανακαίνιση κουζίνας, μπάνιου, κατασκευές Corian, ντουλάπες, μεσόπορτες, παράθυρα αλουμινίου, πατώματα, χωρίσματα, γυψοσανίδες, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικές μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και πολλά άλλα. Η συνεργασία μας με τους πιο αξιόλογους  προμηθευτές υλικών, το τμήμα σχεδιασμού, μελέτης και διακόσμησης στοχεύουμε σε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα σε χαμηλό κόστος για την ανακαίνιση μιας κατοικίας, ενός καταστήματος ή ενός επαγγελματικού χώρου .  Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ανακαινίσεις κατοικίαςανακαινίσεις καταστημάτων   ανακαινίσεις γραφείων  ανακαινίσεις ξενοδοχείων

Καλέστε σήμερα για οτιδήποτε χρειαστείτε για τις ανακαινίσεις κατοικιων – ανακαινίσεις καταστημάτων στο 211 4079353 ή στο 6977 440319

 

εξοικονομηση-κατ-οικον-2

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση καταστημάτων και κατοικιών από τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή μέχρι και την τοποθέτηση. Ανακαίνιση κουζίνας, μπάνιου, κατασκευές Corian, ντουλάπες, μεσόπορτες, παράθυρα αλουμινίου, πατώματα, χωρίσματα, γυψοσανίδες, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικές μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και πολλά άλλα. Η συνεργασία μας με τους πιο αξιόλογους  προμηθευτές υλικών, το τμήμα σχεδιασμού, μελέτης και διακόσμησης στοχεύουμε σε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα σε χαμηλό κόστος για την ανακαίνιση μιας κατοικίας, ενός καταστήματος ή ενός επαγγελματικού χώρου .  Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ανακαινίσεις κατοικίαςανακαινίσεις καταστημάτων και  ανακαινίσεις γραφείων.

Σίγουρα, θα σας αρέσουν οι δουλείες μας,  με ένα τηλεφώνημα μπορούμε να σας δώσουμε ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση καταστήματος. τηλ επικ  6977440319

 

 Ποιος στόχος πρέπει να επιτευχθεί με τις εργασίες που θα γίνουν;

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα πρέπει το ακίνητο να αναβαθμίζεται κατά τουλάχιστον μία ενεργειακή κατηγορία ή να επιτυγχάνεται μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε ποσοστό τουλάχιστον 30%

 Ποιες εργασίες επιδοτούνται στην ανακαίνιση κατοικίας ;

Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα που έχει αναπτύξει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μπορείτε να επιδοτηθείτε στην ανακαίνιση κατοικίας:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (μπορούν να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).
  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).
    Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα εκτελεστούν όλες οι εργασίες που προαναφέρθηκαν. Αρκεί να επιτυγχάνεται ο στόχος που είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου με βάση συγκεκριμένους δείκτες.

 Υπάρχει ανώτατο πλαφόν στην επένδυση;

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων –στον οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ- δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία. Επίσης, δεν μπορείτε να κατανείμετε τα χρήματα όπως θέλετε καθώς υπάρχουν ανώτατα όρια τιμών ανά παρέμβαση. Τα ανώτατα αυτά όρια φαίνονται στον σχετικό πίνακα.

Που θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν ερωτήματα/ διευκρινήσεις επί του προγράμματος;

Έχει δημιουργηθεί για τη διευκόλυνση των πολιτών γραφείο αρωγής (help – desk) στο τηλέφωνο 210 9797400 και σχετική ιστοσελίδα με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες http://exoikonomisi.ypeka.gr. Επίσης οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στις τράπεζες που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και αναφέρονται με αλφαβητική σειρά:

Το ύψος  επιδότησης της ανακαίνισης κατοικίας

Ανάλογα με το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, οι ιδιοκτήτες κατατάσσονται σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο μικραίνει το ποσοστό της επιδότησης για την ανακαίνιση κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση, το υπόλοιπο της επένδυσης, καλύπτεται με τραπεζική χρηματοδότηση. Το δάνειο που θα χορηγηθεί ουσιαστικά είναι άτοκο μέχρι και το τέλος του 2015 καθώς οι τόκοι επιδοτούνται σε ποσοστό 100%. Οι τράπεζες που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος, χορηγούν δάνεια διάρκειας 4-6 ετών για την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στο ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκύψει μια επιβάρυνση από τόκους καθώς το δάνειο δεν θα έχει αποπληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, τα ποσά δεν είναι σημαντικά. Το παράδειγμα είναι κατατοπιστικό: Ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να κάνει επένδυση 10.000 ευρώ. Το εισόδημά του, τον κατατάσσει στην 2η κατηγορία που σημαίνει ότι μπορεί να επιδοτηθεί σε ποσοστό 35%. Άρα, θα πάρει δάνειο 6500 ευρώ. Το δάνειο, 4ετούς διάρκειας, ξεκινάει την 1η Μαρτίου 2014 και λήγει την 1η Μαρτίου του 2018. Το επιτόκιο ορίζεται σε 5,01% (4,93% συν εισφορά 0,12%). Πόσους τόκους θα πληρώσει; Περίπου…τέσσερα ευρώ καθώς μέχρι τότε θα έχει επιστρέψει στην τράπεζα το μεγαλύτερο μέρος των τόκων.

 

Για ποιες εργασίες μπορώ να χρηματοδοτηθώ;

Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στην ανακαίνιση κατοικίας από τις παρεμβάσεις του προγράμματος πρέπει να αντιστοιχεί σε αναβάθμιση μιας ενεργειακής κατηγορίας ή στο 30% της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς.
Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης των εξωτερικών τοίχων του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ)

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπ. εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπ. αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στην ανακαίνιση κατοικίας δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.
Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (που αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη για το Πρόγραμμα) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15.000€ ανά ιδιοκτησία.
Πχ. ένας πολίτης με οικογενειακό εισόδημα 18.000 € για εργασίες προϋπολογισμού 10.000€, συνάπτει 6ετες δάνειο τον Ιούνιο 2012 ύψους 3.000€ και λαμβάνει επιχορήγηση τo υπόλοιπο ποσό 7.000€. Η δόση του δανείου του είναι περίπου 42 €, ενώ οι τόκοι που θα επιβαρυνθεί για την περίοδο 1/1/2016 -1/7/2018 είναι περίπου 120 €. Επιπλέον, του καλύπτεται το κόστος που πληρώνει για την ενεργειακή επιθεώρηση και αμείβεται ο σύμβουλος έργου του.

 Ιδέες και λύσεις στην ανακαίνιση κατοικίας. Τα πάντα για τις Ανακαινίσεις . Η εμπειρία μας στoν κατασκευαστικό τομέα μας έδωσε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε και να βρούμε τους καλύτερους προμηθευτές, τα καλύτερα υλικά και τους καλύτερους τεχνικούς στις καλύτερες τιμές της αγοράς για να σας παρουσιάσουμε το πιο ανταγωνιστικό πακέτο για την ανακαίνιση κατοικίας. Η ομάδα των ειδικών μας φροντίζει κάθε πτυχή της προμήθειας, μεταφοράς και κατασκευής, έτσι ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε μόνο στο άρτιο αποτέλεσμα. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 4079353 ή στο 6977440319

Άλλα άρθρα που μπορείτε να διαβάσετε:

Ανακαινίσεις μπάνιου : Πλακάκια η αναγκαία αλλαγή

Ανακαινίσεις κουζίνας : Αισθανθείτε όμορφα στην κουζίνα σας

Ανακαινίσεις κρεβατοκάμαράς : Ανακαινίστε την κρεβατοκάμαρά σας

Ανακαινίσεις παιδικού δωματίου: Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Ανακαινίσεις – 4 βήματα εξοικονόμησης χρημάτων στις ανακαινίσεις

Τι πρέπει να γνωρίζετε στις ανακαινίσεις κατοικίας για μελλοντικούς ενοικιαστές και αγοραστές

 

 

Share this post

ΧΑΡΗΣ ΖΑΝΝΗΣ

Related Articles

Leave a Reply