Scroll Top

Ανακαινίσεις κατοικίας : Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Ανακαινίσεις κατοικίας :Παιδικό δωμάτιο:

Ανακαινίσεις κατοικίας : Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Αρκετά σπίτια διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια. Ένα το δωμάτιο των γονιών και ένα παιδικό δωμάτιο. Στην αρχή, στο πρώτο παιδί τα πράγματα είναι εύκολα.. τι γίνεται όμως όταν έρθει και το δεύτερο; Υποχρεωτικά το δωμάτιο θα πρέπει να μοιραστεί ανάμεσα στα δύο μέλη. Αν είναι του ιδίου φύλου η υπόθεση είναι σχετικά εύκολη. Η δυσκολία υπάρχει όταν το παιδικό δωμάτιο πρέπει να το μοιραστεί ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Αυτό που αρχικά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα συγκατοικήσουν δύο προσωπικότητες με διαφορετικό χαρακτήρα, άλλα ενδιαφέροντα  και ασχολίες και κυρίως διαφορετικό φύλο!

Καλέστε σήμερα για οτιδήποτε χρειαστείτε για τις ανακαινίσεις κατοικιων – ανακαινίσεις καταστημάτων στο 211 4079353 ή στο 6977440319

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να καλύπτει και τους δύο ισάξια ώστε να μην νιώθει κάποιος αδικημένος και να μπορεί να διαμορφώσει ελεύθερα την προσωπικότητά του. Θα υπάρξουν αρκετές στιγμές που τα δύο παιδιά θα παίζουν, θα διαβάζουν και θα χρησιμοποιούν μαζί τον χώρο, αλλά θα υπάρξουν και άλλες τόσες που ο καθένας θα θέλει να αποστασιοποιηθεί και να μείνει λίγο μόνος του.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να διακοσμήσουμε ένα δωμάτιο για δύο αδέρφια διαφορετικού φύλου:

– Να το χωρίσουμε σε δύο ισόποσα μέρη
– Να είναι ουδέτερο

ανακαίνισεις-παιδικό-δωμάτιο-1

Αναλυτικά:

1. Ο διαχωρισμός στο παιδικό δωμάτιο μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Είτε νοητός είτε πραγματικός. Ο πραγματικός τρόπος είναι να το χωρίσετε στην μέση με μία βιβλιοθήκη / κουρτίνα ή πάνελ. Η κουρτίνα έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους, δεν πιάνει χώρο και δεν είναι μόνιμη. Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όποια στιγμή θέλουν.

Τα χρώματα έχουν επίσης καθοριστικό ρόλο. Αν υποθέσουμε ότι το δωμάτιο διαθέτει 4 τοίχους οι μισοί μπορούν να αφιερωθούν στο κορίτσι και οι υπόλοιποι στο αγόρι. Εναλλακτικά μπορούν να χωριστούν στη μέση επιλέγοντας ένα κοριτσίστικο χρώμα στο ένα μέρος και ένα αγορίστικο στο άλλο.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία. Τα καδράκια, τα φωτιστικά, οι καρέκλες και τα λευκά είδη.

Έτσι θα έχετε δημιουργήσει ένα παιδικό δωμάτιο χωρισμένο σε τρεις ζώνες. Μία κοινή, μια για το αγόρι και μία για το κορίτσι.

Ο κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση έγκειται στον συνδυασμό των παραπάνω επιλογών. Ο διαχωρισμός πρέπει να γίνει με μέτρο ώστε το δωμάτιο να μην καταλήξει να είναι παραφορτωμένο και μπερδεμένο. Τα στοιχεία πρέπει να είναι ξεκάθαρα και το τελικό αποτέλεσμα να καλύπτει  και τις δύο προσωπικότητες.

 Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση εσωτερικών χώρων από το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή μέχρι και την τοποθέτηση. Ανακαίνιση κουζίνας, μπάνιου, κατασκευές Corian, ντουλάπες, μεσόπορτες, παράθυρα αλουμινίου, πατώματα, χωρίσματα, γυψοσανίδες, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικές μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και πολλά άλλα. Η συνεργασία μας με τους πιο αξιόλογους προμηθευτές υλικών, το τμήμα σχεδιασμού, μελέτης και διακόσμησης στοχεύουμε σε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα σε χαμηλό κόστος για την ανακαίνιση μιας κατοικίας, ενός καταστήματος ή ενός επαγγελματικού χώρου . Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ανακαινίσεις κατοικίας, ανακαινίσεις καταστημάτων και ανακαινίσεις γραφείων. Σίγουρα, θα σας αρέσουν οι δουλείες μας, με ένα τηλεφώνημα μπορούμε να σας δώσουμε ιδέες και λύσεις για την ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση καταστήματος. τηλ επικ 6977440319

2. Το ουδέτερο δωμάτιο είναι μία λύση εύκολη για τους γονείς. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγονται ουδέτερα χρώματα: απαλά όπως οι αποχρώσεις του μπεζ ή πιο έντονα όπως το πράσινο, το πορτοκαλί, το μωβ και το κίτρινο. Ακόμα μπορούν να τοποθετηθούν ταπετσαρίες με ουδέτερα θέματα όπως το πουά ή το καρό.

Εδώ τα παιδιά μοιράζονται ακριβώς τον ίδιο χώρο και καλούνται να κάνουν δικό τους ένα κομμάτι του. Για να αποφύγουμε όμως τυχόν διαφωνίες στις ανακαινίσεις δωματίου στο θέμα δικό μου και δικό σου, θα πρέπει να υπάρχουν και σημεία αφιερωμένα στο κάθε παιδί. Αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα με δύο μικρές βιβλιοθήκες. Ο καθένας θα έχει την δικιά του και θα υπάρχουν μόνο προσωπικά του πράγματα. Εκεί θα μπορεί να αποθηκεύει ό,τι θέλει και θα είναι σίγουρος ότι το αδερφάκι του δεν θα έχει πρόσβαση. Άλλη λύση είναι πάνω από το κάθε κρεβάτι να τοποθετήσει ο καθένας το όνομά του στο αυτοκόλλητο ή ένα δικό του έργο τέχνης.

Και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντικό να θυμόμαστε στις ανακαινίσεις:

Το παν είναι το μέτρο. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανταγωνιστικά ούτε να αποξενωθούν μεταξύ τους. Ο στόχος είναι να νιώθει ο καθένας οικεία, να έχει τον δικό του χώρο αλλά παράλληλα ο χώρος να ενδείκνυται για την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων, την επίτευξη παράλληλων δραστηριοτήτων και την αποφυγή των διενέξεων.

Πρέπει να βρεθεί το σημείο ισορροπίας στο διαχωρισμό του δωματίου. Μην γεμίσετε το ένα μέρος με φούξια στοιχεία και τον άλλο με μπλε. Το αποτέλεσμα θα είναι έντονο και αποκρουστικό. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι παρόλο που θα διαχωρίσετε το δωμάτιο στην ουσία θα είναι το ίδιο και το κάθε παιδί θα βλέπει και τα δύο σημεία.

Διακόσμηση ανάλογα με την ηλικία. Τα αδέρφια ενδέχεται να έχουν μεταξύ τους ηλικιακή διαφορά. Πρέπει να σκεφτούμε και τις δύο περιπτώσεις ξεχωριστά.

Δύο άτομα = διπλάσιες ανάγκες. Δώστε προσοχή στους αποθηκευτικούς χώρους. Εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο του δωματίου (ακόμα και τις γωνίες) με έξυπνες λύσεις.

Αφήστε διαδρόμους κενούς για εύκολη πρόσβαση. Όταν τα παιδιά θα μεγαλώσουν έπιπλα όπως οι κουκέτες ή ένα διπλό γραφείο θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο.

Τέλος, να βλέπετε πάντα και να μεταδίδετε στα παιδιά σας την θετική πλευρά των πραγμάτων. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν το δικό τους παιδικό δωμάτιο. Μένοντας όμως μαζί με τον αδερφό/ή σου μαθαίνεις την αξία του να μοιράζεσαι, να είσαι οργανωμένος, συνεπής, να σέβεσαι τις ανάγκες, τα θέλω και την ιδιωτικότητα του άλλου, να θέτεις όρια και κανόνες που θα πρέπει να τηρείς και σίγουρα να αναπτύξεις μια δυνατή και υγιής σχέση!

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την ανακαίνιση εσωτερικών χώρων από το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή μέχρι και την τοποθέτηση. Ανακαίνιση κουζίνας, μπάνιου, δωματίου, κατασκευές Corian, ντουλάπες, μεσόπορτες, παράθυρα αλουμινίου, πατώματα, χωρίσματα, γυψοσανίδες, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικές μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και πολλά άλλα. Η συνεργασία μας με τους πιο αξιόλογους  προμηθευτές υλικών, το τμήμα σχεδιασμού, μελέτης και διακόσμησης στοχεύουμε σε υψηλής ποιότητας αποτελέσματα σε χαμηλό κόστος για την ανακαίνιση μιας κατοικίας, ενός καταστήματος ή ενός επαγγελματικού χώρου .  Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ανακαινίσεις κατοικίαςανακαινίσεις καταστημάτων και  ανακαινίσεις γραφείων.

Άλλα άρθρα που μπορείτε να διαβάσετε:

Ανακαινίσεις μπάνιου : Πλακάκια η αναγκαία αλλαγή

Ανακαινίσεις κουζίνας : Αισθανθείτε όμορφα στην κουζίνα σας

Ανακαινίσεις κρεβατοκάμαράς : Ανακαινίστε την κρεβατοκάμαρά σας

Ανακαινίσεις – 4 βήματα εξοικονόμησης χρημάτων στις ανακαινίσεις

Τι πρέπει να γνωρίζετε στις ανακαινίσεις κατοικίας για μελλοντικούς ενοικιαστές και αγοραστές

Leave a comment