Scroll Top

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ

Τι υλικά να χρησιμοποιήσω στις ανακαινίσεις κατοικίας;

Κουφώματα – Υαλοπίνακες

ανακαίνιση-κουφωματα

Οι περισσότερες απώλειες ενέργειας σε ένα σπίτι γίνονται από τα ανοίγματα παράθυρα και τις πόρτες. Μέσω σωστών επιλογών για τα νέα μας κουφώματα, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και κατά συνέπεια να μην έχουμε ανάγκη τη συνεχή χρήση θερμαντικών ή ακόμη και των κλιματιστικών μονάδων. Τα κουφώματα πρέπει να είναι υδατοστεγή, αεροστεγή, ηχομονωτικά αλλά και θερμομονωτικά. Στις ανακαινίσεις κατοικίας το κυρίαρχο υλικό στην κατασκευή κουφωμάτων τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι το αλουμίνιο. Θεωρείται ότι είναι το πιο ελαφρύ υλικό με τις λιγότερες ανάγκες συντήρησης.

Καλέστε σήμερα για οτιδήποτε χρειαστείτε για τις ανακαινίσεις κατοικιων – ανακαινίσεις καταστημάτων στο 211 4079353 ή στο 6977440319

Ένα άλλο υλικό είναι το ξύλο που υπήρξε βασικό οικοδομικό υλικό, άρα και υλικό για κουφώματα, λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς του και αποτελούσε την πιο συνηθισμένη επιλογή για τα σπίτια. Σαν πλεονεκτήματα του θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την βαφή και το φινίρισμα του που αναδεικνύει τα νερά του ξύλου και δίνει ένα πιο “φυσική” και ρουστίκ όψη. Το ξύλο επίσης είναι γερό υλικό, ευκολοδούλευτο, είναι ένα φυσικό μονωτικό υλικό και συμπληρώνει πολλές μορφές της παραδοσιακής οικιακής αρχιτεκτονικής.

Χτισίματα – οικοδομικά μερεμέτια.

ανακαινίσεις-οικοδομικα-μερεμετια

Οι  αλλαγές θα έχουν ως συνέπεια αναπόφευκτα μερεμέτια, αυτό όμως το γνωρίζετε, εκείνο που θα πρέπει όμως να λάβετε υπόψιν σας είναι ότι πριν από οποιαδήποτε απόφαση για το γκρέμισμα τοιχίων θα ΠΡΕΠΕΙ απαραίτητα να έχετε την γνώμη ενός μηχανικού η αρχιτέκτονα. Οι πιο κοινές μορφές εσωτερικών χωρισμάτων, ειδικότερα σε νέες κατασκευές, γίνονται με τούβλα, το κόστος για το χτίσιμο δύο τοίχων με τούβλα συνολικού εμβαδού 36 τετραγωνικών μέτρων  υπολογίζεται σήμερα με τα υλικά σε 700,00 € περίπου.

Αναφορικά με τα υλικά δόμησης χωρισμάτων στις ανακαινίσεις κατοικιών , ανακαινίσεις καταστημάτων και ανακαινίσεις γραφείων υπάρχουν πολλές εναλλακτικές κατασκευές, όπως η χρήση ξηράς δόμησης, η γνωστή σε όλους μας δηλαδή γυψοσανίδα, η οποία στηρίζεται επάνω σε μεταλλικά στηρίγματα – μεταλλικές κατασκευές και το πάχος των τοιχίων αυτών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Η χρήση της γυψοσανίδας έχει των ευέλικτες δυνατοτήτες, όπως τον συνδυασμό πυραντίστασης, ηχομόνωσης αλλά και θερμομόνωσης καθώς και του μειωμένου βάρους της, το κόστος για την κατασκευή δύο τοίχων με διπλή γυψοσανίδα συνολικού εμβαδού 36 τετραγωνικών μέτρων  υπολογίζεται σήμερα με τα υλικά σε 1.100,00 € περίπου και δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε επιπλέον χρήματα για σοβατίσματα.

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

ανακαινίσεις-ηλεκτρολογικη-εγκατάσταση

Τι ανάγκες θέλουμε να καλύψουμε και έπειτα η αντικατάσταση, εργασίες που εκτελούνται κατά το πρώτο στάδιο στις ανακαινίσεις κατοικίας και μετά την δημιουργία εσωτερικών χωρισμάτων και την ολοκλήρωση των όποιων οικοδομικών εργασιών ώστε να αποφευχθούν μερεμέτια και παραπανίσια έξοδα. Στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θα πρέπει να συμπεριλάβετε τις όποιες απαιτήσεις των νέων ηλεκτρικών συσκευών, τον νέο μονοφασικό πίνακα, τους φωτισμούς κ.α.

Το συνολικό κόστος εξαρτάται από τον όγκο της εργασιών  και τις πιθανές αλλαγές που θα κάνουμε, η αν θέλετε από τις απαιτήσεις που έχουμε και σηματοδοτούνται από τον όρο σύγχρονο σπίτι, το τελικό κόστος στις ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις στις ανακαινίσεις κατοικίας μπορεί να κυμανθεί από τα 1.000 έως και τα 1.500 € περίπου. Αν επιπλέον απαιτηθεί προ-εγκατάσταση συστήματος συναγερμού υπολογίστε ακόμη 300,00 € περίπου ανάλογα με το σύστημα και τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε.

Ελαιοχρωματισμοί – βαψίματα.

ανακαινισεις-οικονομικες-βαψιμο-σπιτιου

 

Οι εργασίες που αφορούν τους χρωματισμούς των τοίχων στις ανακαινίσεις κατοικίας ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση της τοιχοποιίας που πρέπει να αποκατασταθεί και έπειτα να βαφτεί. Κατά την γνώμη μας πρέπει να δώσετε ιδιαίτερο βάρος στη επιλογή ελαιοχρωματισμού σωστή προετοιμασία. Οι επιφάνειες μετά την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τα άλλα μερεμέτια αποξήλωσης είναι βέβαιο ότι θα χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Δείτε ποιοι χρωματισμοί ταιριάζουν στον χώρο σας εδω

Όλες οι επιφάνειες θα πρέπει να ξυστούν από πριν και κατόπιν να σπατουλαριστούν προκειμένου να βελτιωθεί στο έπακρο και να έχουμε υπόστρωμα εργασίας που μετά και τις τελικές βαφές – 2 χέρια τουλάχιστον, θα πάρουμε τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Στο σημείο αυτό να θυμάστε ότι, η όποια κοστολόγηση του έργου των ελαιοχρωματισμών που αφορά τις εσωτερικές επιφάνειες του σπιτιού σας θα υπολογιστεί βάση του εμβαδόν σε τετραγωνικά Χ 4 και θα εκτιμηθεί ως κόστος ανά τετραγωνικού Χ 8,00 ευρώ με εργασία και υλικά.

 

Καλέστε σήμερα για οτιδήποτε χρειαστείτε για τις ανακαινίσεις κατοικιων – ανακαινίσεις καταστημάτων στο 211 4079353 ή στο 6977440319

 

Ονομάζομαι Χάρης Ζάννης και όπως θα δείτε και από τις δουλείες μου είμαι ένας σχεδιαστής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, που μπορεί να σας δώσει ιδέες και λύσεις για τις ανακαινίσεις κατοικίας και τις ανακαινίσεις καταστημάτων ή τις ανακαινίσεις του γραφείου σας.

 

Leave a comment